By using our website, you agree to the use of our cookies.

Olie & Gas

Olie & Gas

Kraansimulatie

Via kraansimulatie kan in een realistische omgeving worden geoefend hoe er moet worden gehandeld in bepaalde situaties.

Deze techniek is goed bruikbaar voor de scholing van kraanmachinisten in onder andere de offshore. De offshore kraansimulator bestaat uit een havenkraan op een sokkel met daarnaast een beweegbaar platform. Het platform kan de bewegingen van een deinend schip exact nabootsen. Afhankelijk van de door de instructeur gekozen windsnelheid en windrichting veranderen zowel de bewegingen van het platform als de hijstabellen van de kraan.

Daarnaast is de kraansimulatie goed bruikbaar voor de scholing van kraanmachinisten in de haven. Met de havenkraansimulator is het mogelijk om onder andere het laden en lossen van schepen zeer realistisch na te bootsen. De echte cabine met volledige bediening en de realistische beeldprojectie geven de mensen de indruk dat ze daadwerkelijk op de kraan werken. Bewegingen van de cabine en geluid komen exact overeen met de werkelijkheid.

Kraansimulatie is dus goed bruikbaar voor de scholing van kraanmachinisten in diverse branches. Pro Systems helpt u graag bij het ontwerp en de bouw van uw eigen simulator, inclusief programmering, installatie en onderhoud.