By using our website, you agree to the use of our cookies.

Video Wall

Video Wall

Muurvullend beeldscherm voor GROOT visueel effect

Toen in het begin van de jaren 1980 de eerste video wall (ook wel ‘tv-wall’ genoemd) werd gepresenteerd, was het publiek enorm onder de indruk. Dat al die schermen samen één beeld konden vormen… magisch! Inmiddels zijn we wel wat gewend. Toch heeft een video wall of tv-wall nog steeds een verbluffend effect op de toeschouwers. De meeste mensen kunnen hun ogen er niet van af houden. En dat lijkt ons precies wat je van een communicatiemedium verwacht.

Groot, Groter, Grootst..
De configuratie voor een video wall kunt u geheel naar eigen wens invullen. Kiest u bijvoorbeeld voor een variant van 2x2 beeldschermen, 4x4 beeldschermen of gaat u voor een mega opstelling van tientallen beeldschermen. Daarnaast kunt u kiezen voor een standaard vorm of creatief aan de slag gaan met een artistieke vorm.

Een video wall maken

Een mooi strakke en naadloze videowand installeren is een technisch precisieklusje. De keuze van de displays (LED-panelen of LCD-schermen) die samen de videowand vormen wordt gedicteerd door de omstandigheden, zoals de afstand tot het publiek, de lichtinval op de locatie, de vorm van de achtergrond en het formaat van de videowand zelf. En natuurlijk houden we ook terdege rekening met de gebruiksdoelen.

Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan:

  • Vergaderruimte
  • Winkel
  • Beursstand
  • Raam/Etalage
  • Showroom

Het ontwerpen en installeren van video-walls zien wij als onderdeel van onze brede audiovisuele dienstverlening. Wij bieden full service op het gebied van visuele communicatie, met onder meer videopromotie, on screen branding, infotainment, virtual reality en educatieve simulatie. Het daadwerkelijk bouwen van de schermen hoort daar bij. Je kunt ook eigenlijk niet beginnen met het technisch ontwerp en de installatie voordat je je hebt verdiept in de beoogde toepassing.

Technische grenzen verleggen: Video wall oplossingen

Bij Pro Systems houden we ervan om de grenzen van wat technisch haalbaar is steeds verder op te rekken. Bij toepassing van tv-walls in combinatie met virtual reality krijgen we inmiddels resultaten die we zélf een paar jaar geleden niet voor mogelijk hielden. Steeds betere videowall-software en videowall-processors helpen daarbij, maar veel is ook te danken aan simpelweg creatief omgaan met de (on)mogelijkheden van het medium. Hoe en wat? Dat vertellen we u graag tijdens een persoonlijke kennismaking en presentatie. En wat we concreet voor u kunnen doen als het gaat om video walls? Breng ons uw projectplannen, dan kijken we samen welke oplossingen het beste aansluiten bij uw behoeften.Voor meer informatie over video walls kunt u onderstaand formulier invullen.

Video wall op maat

Het gebruiksdoel bepaalt dus de technische uitvoering, en omdat wij bij Pro Systems álle technische oplossingen - inclusief het creëren van content - zelf in-house kunnen verzorgen, is de keuze bij ons letterlijk onbeperkt. Het eindproduct wordt niet bepaald door wat wij kunnen, maar door wat u nodig hebt.

Privacy Statement